Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ

Ο κύριος Πάσχος Μανδραβέλης υπογράφει στην καθημερινή της πέμπτης, 9/12, ένα άρθρο με τίτλο «Μια φούσκα σε αναμονή». Το άρθρο αναφέρεται στην αγορά βιβλίου υποστηρίζοντας πως και εκεί έχουν τελειώσει τα κρατικοδίαιτα χρόνια. Τώρα που το κράτος πάσχει από ταμειακές ελλείψεις οι χίλιοι και πλέον εκδοτικοί οίκοι της χώρας μας, που συντηρούνταν από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις, μάλλον είναι καταδικασμένοι. Αυτό όσον αφορά τη διαπίστωση του προβλήματος
Ο κύριος μανδραβέλης όμως προχωρεί και στην πρόταση λύσης. Απορεί γιατί δεν βλέπει να λαμβάνονται συλλογικές πρωτοβουλίες που να αντιμετωπίζουν την κρίση. Βέβαια , όταν αναφέρεται σε συλλογικές πρωτοβουλίες εννοεί τις συγχωνεύσεις και τις συνεπαγόμενες απολύσεις από τις ενοποιημένες εταιρίες. Και για να μη μας αφήσει καμιά αμφιβολία για το αντιδραστικό περιεχόμενο των προτάσεων του περνάει και στο θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου, με την τελική διαπίστωση ότι σε αυτή την χώρα δεν μας λείπουν λεφτά ούτε χρόνος για να ζήσουμε, αλλά μυαλό. Αποκαλεί έτσι , εμμέσως πλην σαφώς, ως απαρτιζόμενο από άμυαλους τον σύλλογο βιβλίου και χάρτου αττικής, γιατί στη δήλωση του ενάντια στην απόφαση του νομάρχη αττικής κ. Σγουρού να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή 12/12, αναγράφεται με κεφαλαία «ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ - ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ».
Σίγουρα, όμως δεν θεωρεί άμυαλο τον εαυτό του, που βρίσκει τη λύση της κρίσης στο να δεχτούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα περισσότερες ώρες με λιγότερα χρήματα, άλλωστε μόλις ανακάμψει η οικονομία θα τους δοθεί κοινωνικό μέρισμα, όπως τους δόθηκε από την ανάπτυξη της Ελλάδας με 4%(την πιο υψηλή στην ΟΝΕ) όλη τη δεκαετία 1995-2005!!!!. Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο ίδιος , από ότι φαίνεται πήρε το μέρισμα του και με το παραπάνω, όπως όλοι οι «έγκυροι» και «έγκριτοι» δημοσιογράφοι που μας νουθετούν να δεχτούμε την υποβάθμιση της ζωής μας, κερδίζοντας τις δικές τους ζωές από αυτή ακριβώς τη νουθεσία.
Δεν νουθετούν κανένα από τους επιχειρηματίες που όλα τα προηγούμενα χρόνια, που ο Ελληνικός λαός κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου κερδοσκοπούσαν στην πλάτη του. Ας συλλογιστούμε απλά, πόσα κέρδισαν οι επιχειρηματίες και οι διάφορες εταιρίες, αφού μπορούσαν να δώσουν τόσα χρήματα σε μίζες. Δεν θα έπρεπε και αυτοί να ρίξουν τα χρήματα που έχουν μαζεμένα, πάντως από τους δημοσιογράφους θα περιμέναμε να είναι πιο έξυπνοι και να τα λένε αυτά για ξεκάρφωμα, αλλά φαίνεται αυτοί είναι οι όροι των αφεντικών τους.
Όλοι όμως αυτοί οι κερδοσκόποι και οι ψευτοταγοί, άλλοτε τεχνοκράτες και άλλοτε απλά ωμοί, ας μη γέλιονται. Θα έρθει και η απάντηση σε αυτούς, όταν αγανακτισμένος ο λαός πάρει την απόφαση να συγκρουστεί με όλους αυτούς που όλο ξέρουν τι πρέπει να γίνει και όλο μας θάβουν στο αδιέξοδο για να ζουν αυτοί καλύτερα. Η απάντηση σε αυτό το σύστημα που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια συνεχώς και περισσότερους ανθρώπους και που αποτελείτε από τα πολιτικά κόμματα ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ, αλλά και δημοσιογράφους με αρχηγούς επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν μπορεί να αργήσει. Σε λίγο το ζήτημα θα μπει καθαρά ή αυτοί ή ο λαός

Γιάννης Κοτζαμπάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου